Welkom bij

De Utrechtse Microdosing Coach

Ik ben Jasper van Impelen, de Utrechtse Microdosing Coach. Of je nu op zoek bent naar een manier om beter in je vel te zitten, productiever te werken of jezelf verder te ontwikkelen, ik ben ervan overtuigd dat microdosing je kan helpen.

Consult

Ideaal voor de startende of geïnteresseerde microdoser. In een persoonlijk consult van ongeveer een uur kom je alles te weten over microdosing en wat het voor jou kan betekenen en hoe je kan beginnen.

Cursus

Perfect voor de startende microdoser en de meer ervaren microdoser die wat meer verdieping zoekt. In drie persoonlijke sessies onderzoeken we samen hoe microdosing het beste kan voor jou kan werken.

coaching

Voor iedereen in een persoonlijke ontwikkelingstraject. Microdosing is de ideale tool om meer uit je leven te halen. In een tweemaandelijks traject plannen we 6 ontmoetingen waarbij we dieper ingaan op jouw vragen.

veel gestelde vragen

Psilocybine is de werkzame stof in een specifieke soort paddestoelen (psilocybe cubensis) en truffels. De paddestoelen, ook wel paddo’s genoemd, groeien boven de grond, truffels onder de grond. Psilocybine hoort tot de groep drugssoorten die we klassieke psychedelica noemen. In tegenstelling tot de paddo heeft de truffel een zeer constante hoeveelheid psilocybine per gram en daardoor is de truffel dus beter geschikt om vers mee te microdoseren.

  • Voor mensen die last hebben van kleurenblindheid of psychische problemen raden wij microdosing af. Mensen met psychische aandoeningen kunnen door het gebruik van  psychedelica in een psychose raken en hier blijvend schade van ondervinden. Er zijn mensen met kleurenblindheid die hebben aangegeven dat door het microdoseren ze lange tijd last hebben gehouden van aanhoudende visuele verstoringen. Vanzelfsprekend raden wij ook zwangere vrouwen af om te microdoseren.

Als Microdosing Coach kan ik verschillende dingen voor je doen. Ten eerste help ik je op weg in je microdosing avontuur waardoor je er volledig van kan genieten zonder dat je met vragen zit of dingen hoeft uit te zoeken. Over je sweetspot (welke dosering voor jou het beste werkt) en het beste protocol ( hoe je je microdosing neemt) bijvoorbeeld. Daarnaast zijn de effecten van microdosing vaak erg subtiel, als coach biedt ik je manieren om deze effecten op te merken en te versterken. Zit je in een persoonlijk bewustwordingsproces dan is microdosing een heel fijne manier om net even wat makkelijker stappen te nemen. Hierin is het altijd fijn om een klankbord te hebben. 

Meerdere onderzoeken hebben reeds aangetoond dat magic truffles en paddo’s fysiek en geestelijk niet verslavend zijn. Deze hallucinogene paddestoelen veroorzaken daarnaast ook geen dwangmatig gebruik of afhankelijkheid. Een verslaving wordt in deze zin in het kort omschreven als een ziekte die wordt gekenmerkt door dwangmatig gebruik van een bepaalde substantie. Afhankelijkheid is op zijn beurt de aanwezigheid van fysieke ontwenningsverschijnselen die door een middel worden veroorzaakt. Bij paddo’s en truffels is van beide echter geen sprake. Bij microdosing is de dosering daarnaast zo minimaal dat verslaving dus ook niet mogelijk is.

Er zijn geen aanwijzingen dat dit voor problemen zou kunnen zorgen, echter moet je jezelf wel afvragen of het een combinatie is die je wil maken. Alcohol werkt verdovend op het lichaam en haalt remmingen weg, microdoseren zou je scherp en alert moeten maken dus zal het elkaar gaan tegenwerken.

De werkzame stof psilocybine mag in natuurlijke, onbewerkte vorm vrij verhandeld worden wat betekent dat microdosing in Nederland volledig legaal is.

Microdoseren en sporten kan een hele goede combinatie zijn. Microdosing zorgt voor een boost van je cognitieve functies, met als gevolg betere sportprestaties. Je bent je namelijk meer bewust van je eigen lichaam en kan zodoende beter in een ritme komen. 

Met de juiste doseringen ervaren atleten in de topsport zowel een verbetering in hun uithoudingsvermogen als in hun sportieve vermogen. Denk hierbij aan de concentratie, coördinatie, balans en reflexen. 

Er wordt zelfs een woord gerept over de welbekende flow state, een staat waarin de tijd als het ware vertraagt en alles vanzelf lijkt te gaan. Na een sportsessie geeft de microdosering ook een helder en relaxed gevoel.

Wanneer je een microdose neemt is het de bedoeling dat je normaal kunt functioneren in je dagelijkse routine, dus ook kunt autorijden. Je zult echter eerst je ideale dosis moeten vinden alvorens je naar je werk gaat, auto rijdt etc. Neem voor het vinden van je Sweet spot alleen de microdose wanneer je geen verplichtingen hebt die dag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan, wanneer je iets te veel neemt.